• Tank reinigen

  Tank reinigen

  Bij elke bovengrondse of ondergrondse stookolietank neutralisatie of sanering hoort een optimale reiniging van de tank. Daarvoor kan u rekenen op erkend tankexpert Piva oil. Ook als u uw mazouttank wil verwijderen of opvullen met biologisch hars, is een tankreiniging steeds noodzakelijk. Wie een woning wil verkopen, schenken, erven of een mazouttank heeft die niet meer in gebruik is moet wettelijk verplicht een attest voorleggen van tankreiniging en opvulling als bewijs van buitengebruikstelling .Bekijk hier de voordelen van Biofill hars onze voorwaarden en vraag uw offerte aan.


  Lees meer
 • Tank opvullen

  Tank opvullen

  Piva oil vult de tank na het reinigen op met Biofill hars reeds volgens de Europese norm ,het inerte hars is het biologisch alternatief voor chemisch PU en het logge zand. Biofill hars is goedgekeurd door alle gewesten in België. Na het reinigen van de tank wordt het hars geïnjecteerd onder lage druk en gelijkmatig verdeeld over de tank, deze zit dan voor  100% vol met hars! 

  Bekijk hier de voordelen van Biofill hars onze voorwaarden en vraag uw offerte aan.

  Heeft u meer informatie nodig over het Biofill hars of wilt u verdeler worden bel ons dan via 016/630106

  Lees meer
 • Tank verwijderen

  Tank verwijderen

  Uw ondergrondse stookolietank kan na de tankreiniging worden verwijdert en opgeruimd, tevens kunnen wij de oude stookolietank vervangen door een betonnen regenwaterput of septische tank. 

  Uw bovengrondse stookolietank kan na de tank reiniging in zijn geheel worden wegnomen en afgevoerd naar een recyclage center. Keldertanks of moeilijk bereikbare tanks worden vonkvrij versneden en afgevoerd.Dus wordt uw oude ondergrondse of bovengrondse mazouttank of stookolietank niet meer gebruikt dan doet u er goed aan om uw stookolietank te laten reinigen en verwijderen. 

  Bekijk hier de voordelen van Biofill hars onze voorwaarden en vraag uw offerte aan.

  Lees meer
 • Verpompen stookolie

  Verpompen stookolie

  Probeer na te gaan hoeveel centimeter tankresten er nog aanwezig zijn in de oude stookolietank, wij kunnen de nog goede stookolie dan filteren en verpompen naar een andere locatie die u ons aanduid. De laatste 300 ltr tankresten bevatten slibresten en worden nooit aanschouwd als goede stookolie.


  Bekijk hier de voordelen van Biofill hars onze voorwaarden en vraag uw offerte aan.

  Lees meer

Goedkope tanksanering en tankreiniging.

...Teken voor de toekomst.

De overheden raden aan om hars als opvulmiddel te gebruiken omdat hars 100% recycleer baar is en Co² neutraal volgens de Green Deal van Europa. Stookolietanks kunnen uit de grond gehaald worden maar dikwijls is dit onmogelijk. Dank zij het ecologisch opvul alternatief Biofill hars mag de tank zonder kwaad in de grond blijven zitten .

Piva oil zal de reden van niet weg name vermelden op uw Vlarem attesten. Biofill is inert en milieuvriendelijk bovendien is de tank 100% opgevuld !

Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering uit uw regio. Hebt u nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wenst u binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, zonneboiler, houtkachel, gas, enz.)? Meldt u geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering in uw regio en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden. Zowel particulieren als landbouwbedrijven kunnen deelnemen aan de groepsactie. 

De groepsactie loopt van 1 Juli 2021 tot 1 September 2021
Vraag een persoonlijke offerte aan bij www.piva-oil.be op de mail info@piva-oil.be of bel naar het nummer 016/630.106. 

Waarom saneren?
De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik wordt gesteld, geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden door een erkend tanktechnicus. Oude stookolietanks bevatten vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde tank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van bodemsanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest bewijzen dat de tank correct werd gesaneerd. Meer info over de saneringsverplichting vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Samen saneren!
Samen met 35 regio’s organiseren wij een groepsactie stookolietanksanering voor particulieren en landbouwbedrijven. Een groepsactie laat immers betere voorwaarden toe. 

Zowel voor bovengrondse als ondergrondse tanksaneringen bieden zij de scherpste prijzen aan. Bovendien beperken wij de milieu-impact van de saneringswerkzaamheden door te werken met biohars voor het opvullen van oude tanks en dit volgens de Green Deals die Europa ons voorlegt.
Overschakelen op een andere energiebron? 
Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), zonneboiler of houtkachel, helpt u het klimaat nog meer! De overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een beperkt gunstig effect op het klimaat. U helpt er in ieder geval de CO2-uitstoot mee te verminderen.Tevens ontvangt u van ons een Co2 certificaat.


Tankslag actie, bekijk wanneer we in je buurt zijn.

Wij groeperen onze tankwerken per regio, gemeente of straat.

Ontdek in welke regio wij de komende maanden actief zijn. 

Wilt u meer weten over tanksanering of onze andere tankwerken? Contacteer ons dan of vraag uw offerte aan.