Prijs mazouttank of stookolietank neutraliseren

De tankneutralisatie moet verplicht gebeuren nadat u de installatie niet meer gebruikt. Piva oil raadt u aan onmiddellijk te neutraliseren bij een lek of wanneer u overschakelt naar een andere tank of brandstof. Wanneer u een woning verkoopt heeft de notaris bij het verlijden van de akte het Vlarem attest van tankneutralisatie nodig om het pand te kunnen verkopen. 

Het neutraliseren van uw tank kan vanaf 550 Euro (excl. btw). Vraag een offerte aan voor een prijs op maat.

Ideaal opvulmiddel

Door de jaren heen werd een oude mazouttank geneutraliseerd door deze op te vullen met beton, cement of zand. Omdat een tank echter niet voldoende gevuld kan worden met deze materialen is men overgegaan naar hardschuim. Bij een tank die niet voor 99% is opgevuld zijn er doorheen de jaren verzakkingen mogelijk. Daarnaast is het achteraf zeer moeilijk om de tank uit te graven wanneer ze vol zit met zand of beton.

Piva oil neutraliseert de tank sinds kort met BIOFILL©. Dit is een nieuw opvulmiddel dat uw tankneutralisatie ten goede komt. BIOFILL© wordt bij wegenwerken en in de bouw ook gebruikt om verzakte vloeren te liften en om oude rioolbuizen op te vullen.

Piva oil stapt af van het Pu verhaal, Pu is een islolator in plaats van een opvulmiddel. Het is een chemisch product en dus moeilijk te recycleren. Wanneer u de tank laat neutraliseren met BIOFILL© kiest u voor een milieuvriendelijke oplossing.

Wanneer we de tank opvullen met BIOFILL© is het geen probleem om de opgevulde mazouttank na verloop van tijd weg te nemen. Nog een voordeel van BIOFILL© is dat het voldoende eigen gewicht heeft, zodat de tank nooit omhoog kan komen bij verhoging van het grondwaterniveau. Het gewicht van de tank wordt immers steeds groter aangezien het BIOFILL© het grondwater vasthoudt. BIOFILL© is inert en heeft een 9001 NBN Certificatie.

milieu.png#asset:148

BIOFILL© is milieu- en mensvriendelijk! Onze werkmensen hoeven geen zuurstofmaskers en andere beschermmiddelen meer te dragen. Bioschuimhars belandt niet op de afvalhoop, maar heeft een gesloten materiaalkringloop.

Wat is BIOFILL© precies?

U heeft nu de keuze voor een biologisch afbreekbaar alternatief voor uw tankneutralisatie: BIOFILL©

  • BIOFILL© is een milieuneutraal hardschuim op basis van hars.
  • BIOFILL© nestelt zich tot in de kleinste hoeken en garandeert een 100% opvulling.
  • BIOFILL© heeft een hoge drukvastheid, zodat latere verzakkingen zijn uitgesloten.
  • BIOFILL© wordt ter plaatse in uw tank gespoten, hiervoor zijn geen beschermende maatregelen zoals gasmaskers en dergelijke voor nodig!
  • BIOFILL© is een betaalbaar en biologisch alternatief voor het chemische PUR schuim of het milieubelastende vulzand.
  • Snelle handeling, groot volume, kleine logistiek.

"U heeft maar één mazouttank, daar voorzichtig mee omgaan is UW keuze"

Hoe komt het dat BIOFILL© biologisch afbreekbaar is en wat heb ik daar aan?

Als enige in de markt voorziet BIOFILL© in een terugnamegarantie! In het geval dat uw tank toch uit de grond gehaald kan worden, kunt u het ingespoten schuim gratis inleveren. Dit zal hergebruikt worden als bodemverbeteraar. Een beter milieu? Begin bij jezelf!

Heeft u interesse gekregen om uw tank te neutraliseren? Laat uw gegevens achter en contacteer ons!


tank reinigen