Tank verwijderen

Mijn mazouttank laten weghalen: wat moet ik weten?

Is uw mazouttank of stookolie tank niet meer reglementair, aan vervanging toe, of hebt u hem niet meer nodig? Dan moet u deze laten weghalen.

Er zijn verschillende redenen om een mazouttank te verwijderen. Is uw mazouttank aan vervanging toe, gebruikt u ze helemaal niet meer, of verhuist u en is uw mazouttank niet meer aangesloten? Dan moet u volgens de VLAREM-wetgeving uw mazouttank laten verwijderen, of buiten dienst stellen. Wat uw reden ook is, ons team helpt u graag verder! Klik hier voor een offerte op maat. We houden bij deze offerte onder andere rekening met hoe uw mazout tank is geïnstalleerd, en hoe groot ze is. Kent u andere mensen in de buurt die ook hun installatie ook willen laten verwijderen? Laat dit dan zeker weten, als u samen de werken laat verrichten, geniet u misschien van een groepskorting! Als u dit niet zeker weet, of u hebt andere vragen, kan u ons altijd contacteren. Ons team helpt u graag verder. Het kan zeker ook gebeuren dat wij als erkende tankwerker ervoor kiezen om uw tank niet te verwijderen. Dat is geen probleem, in dat geval krijgt u van ons een VLAREM-attest waarin uitgebreid en duidelijk staat beschreven waarom we uw mazout tank niet verwijderen. Zo bent u wettelijk gezien ook in orde.

Mijn mazouttank is weggehaald, waar kan Piva Oil mij nog bij helpen?

Wij bieden naast het verwijderen van uw mazout tank nog heel andere diensten aan. We zetten ze hieronder even op een rijtje..

Wanneer u uw tank laat verwijderen, moet de huidige verwarmingsinstallatie vaak ook weg. Wij kunnen deze installatie samen met uw mazouttank verwijderen. Misschien wil u uw tank gewoon laten vervangen. Dat is uiteraard ook geen probleem en kan meestal zelfs in 1 keer gebeuren. U kunt het gat dat uw brandstoftank heeft achtergelaten ook voor iets geheel anders gebruiken! Wij installeren voor onze klanten die een tank laten weghalen regelmatig septische putten of betonnen waterputten waar hun brandstoftank onder de grond stak. Als u een ondergrondse installatie hebt, zetten we onze graafmachine(s) in. Mocht u andere graafwerken op uw perceel hebben, kunnen wij deze natuurlijk ook voor u verrichten. Daarmee bespaart u tijd én geld!

Ik woon in de stad en heb een mazouttank in de kelder staan. Kan deze tank worden weggehaald, hoe haalt u die tank weg?

Als u in de stad woont, hebt u waarschijnlijk een keldertank voor uw verwarmingsinstallatie. Wij kiezen er meestal voor zulke keldertanks weg te halen omdat ze zelfs na een grondige schoonmaak een geur van mazout blijven afgeven. Hiervoor gebruiken we een zogenaamde knabbelschaar. Met dit instrument kunnen we uw keldertank volledig vonkvrij (en dus volkomen veilig) in kleine stukken snijden. Daarna brengen we deze stukken naar buiten en worden deze afgevoerd.

Wie zijn Piva Oil?

Piva Oil is een familiebedrijf met al meer dan 50 jaar ervaring. Samen hebben we al meer dan 10.000 tanks geliquideerd, en we zijn actief in heel Vlaanderen. We zijn gespecialiseerd in de plaatsing, verwijdering, opvulling en reiniging van allerlei soorten brandstoftanks. We bieden, zoals u hierboven kan lezen, ook veel extra diensten ter plaatse aan, onder andere bijkomstige graafwerken, het weghalen van uw oude verwarmingsinstallatie en het plaatsen van waterputten of septische putten. Indien u nog verdere vragen zou hebben, of u wenst een offerte, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! Het antwoord op sommige vragen vindt u ook in onze FAQ terug. U kan ons telefonisch bereiken op 016/630.106, en u kan altijd een mailtje sturen naar info@piva-oil.be.


tank reinigen
tank reinigen