Werkt in heel Vlaanderen
Al meer dan10.000 tanks geliquideerd
Familiebedrijf

Een ondergrondse stookolietank :

Deze tank moet voor definitieve buitengebruikstelling (al dan niet omwille van lekken) leeggemaakt én gereinigd worden en binnen een termijn van 36 maanden verwijderd worden of in overleg met een erkend technicus of milieudeskundige, geledigd, gereinigd en opgevuld worden met inert materiaal.

Een bovengrondse stookolietank :

Deze tank moet bij definitieve buitengebruikstelling (al dan niet omwille van lekken) leeggemaakt én gereinigd worden en binnen een termijn van 36 maanden verwijderd worden of bij materiële onmogelijkheid tot verwijderen, binnen dezelfde termijn, in overleg met een erkend technicus of milieudeskundige enkel geledigd en gereinigd worden.

Vanaf 1 maart 2009 stelt de erkende technicus of deskundige een certificaat op waaruit blijkt dat de buitengebruikstelling werd uitgevoerd volgens de regels van het vak.

De klant ontvangt een Vlarem attest van reiniging en een attest van opvulling + Co² certificaat.

Tankslag in uw regio!

Bekijk wanneer wij in uw buurt zijn…

 

Klik hier

Wetgeving tankcontrole bij particuliere mazouttanks.

 Sinds het jaar 2000 moet elke ondergrondse stookolietank die aangesloten is aan een verwarmingsinstallatie, voorzien zijn van een over vulsysteem en moet de tank een ultrasone lektest ondergaan: 

  • Ondergrondse mazouttanks < 5000 liter: om de 5 jaar. 
  • Ondergrondse mazouttanks > 5000 liter: om de 2 jaar. 
  • Ondergrondse mazouttanks voor professionele doeleinden: om de 2 jaar. 
  • Bovengrondse mazouttanks: niet langer verplicht. Toch blijft een tijdige controle aangeraden. 

Voor al deze werken ontvangt u een Vlarem keuringsattest dat uw notaris nodig heeft om de akte te verlijden. Dit volgens het nieuwe decreet van April 2009 Art 6.5.5.5 Vlarem II. 

Ongebruikte mazouttanks.

Om aan de Vlarem-wetgeving te voldoen, kunt u uw ongebruikte mazouttank verwijderen. In ruim 80 % van de gevallen is weg name echter niet mogelijk en worden de tanks opgevuld met inert materiaal zoals Biofill hars. Enkel een erkende tanktechnieker mag beslissen of de tank kan worden weggenomen. Als dat niet het geval is, wordt de reden hiervan vermeld op onze Vlarem-attesten.

Wie mag de tankwerken uitvoeren?

Diezelfde wetgeving voor mazouttanks stelt dat alleen een erkend tanktechnicus of milieudeskundige de werken mag coördineren en uitvoeren. De tankresten moeten worden vervoerd en gestort volgens de Ovam-code. De erkende technicus stelt na het beëindigen van de tankwerken een attest op met de vermelding van zijn erkenningsnummer: PIVA OIL NR° SV000792.

Verkoop van een woning met niet meer aangesloten mazouttank

Verkoopt u een woning met mazouttank? Dan kan de akte alleen worden verleden nadat u het certificaat van buitendienststelling van uw tank verkregen hebt. Bij een bovengrondse tank of keldertank is het voor de wetgeving voldoende om de tank te laten ledigen en reinigen. Toch raden makelaars aan om de tank weg te halen, want dat geeft een betere indruk bij eventuele kandidaat-kopers.

Piva oil werkt samen met de vastgoedsector, Esso brandstoffenhandelaars en installateurs centrale verwarming. Zij raden aan nog een tanklektest te laten uitvoeren net voor de neutralisatie zo kan u later bij een eventuele verkoop de kandidaat kopers beter overtuigen door middel van een extra Vlarem conformiteitsattest dat de tank nog dicht was tijdens de dag van de neutralisatie.

Hebt u vragen over de wetgeving over mazouttanks of wilt u ons inschakelen voor uw tankwerken? Contacteer ons dan. Onze gespecialiseerde technici helpen u graag verder.

Misschien zoekt u:

Tank opvullen

Bij elke bovengrondse of ondergrondse stookolietank neutralisatie of sanering hoort een optimale reiniging van de tank.

Tank verwijderen

Bij elke bovengrondse of ondergrondse stookolietank neutralisatie of sanering hoort een optimale reiniging van de tank.

Verpompen stookolie

Bij elke bovengrondse of ondergrondse stookolietank neutralisatie of sanering hoort een optimale reiniging van de tank.